Предимство на рициновото масло за запек е, че действа бързо

От Фран Криц, 17 октомври 2018 г.

Ново изследване на грипа може да сигнализира за ново лечение

Едно проучване обръща внимание на това, което прави определен грипен щам толкова труден за борба.

От Шари Роан, 23 март 2018 г.

Да останеш здрав в самолет може да е свързан с мястото, където седиш

Изследване на микроби в самолет проследява как инфекциозните болести се разпространяват по пътниците.

От Шари Роан, 20 март 2018 г.

Как да преодолеем треска: Съвети, препоръчани от лекаря

До 14 ноември 2017 г.

10 одобрени от лекаря естествени средства срещу настинка

До 14 ноември 2017 г. “

Автоимунните нарушения се появяват, когато собствената имунна система на тялото се обърка и започне да атакува здравата тъкан. Тъй като съществуват повече от 80 различни вида заболявания, които имат автоимунен характер, симптомите могат да засегнат органи и тъкани в цялото тяло. Поради тази причина тези условия често се категоризират според засегнатите райони.

Автоимунните нарушения на мускулите, ставите и нервите включват ревматична полимиалгия, ревматоиден артрит и множествена склероза. Фибромиалгията също често се категоризира с тези разстройства, въпреки че все още не е официално класифицирана като автоимунно заболяване.

Ревматична полимиалгия

Подобно на много автоимунни заболявания, които засягат мускулите, полимиалгия ревматика причинява симптоми на болка и скованост, обикновено в областта на шията, рамото, ръцете или бедрата. Полимиалгия ревматика обикновено се среща при хора на възраст над 50 години и жените са два пъти по -склонни от мъжете да развият разстройството.

Пациентите с това разстройство също могат да имат признаци на възпалителен артрит. Освен това, ревматичната полимиалгия понякога се появява едновременно със или непосредствено преди състояние, наречено темпорален артериит, което възпалява кръвоносните съдове. По -често обаче полимиалгията ревматика се среща сама и предимно при кавказките. Дания и Швеция са страните с най -висок процент на ревматична полимиалгия.

Множествена склероза

Често наричана МС, множествената склероза е автоимунно заболяване, което засяга централната нервна система – мозъка и гръбначния мозък. МС включва нараняване на защитното покритие, което обгражда нервните клетки. Това защитно покритие се нарича миелинова обвивка, която при увреждане причинява забавяне на нервните импулси. Ето защо МС се счита за автоимунно състояние – имунната система на тялото атакува миелиновата обвивка чрез възпаление.

Симптомите на МС варират по тежест от човек на човек, вариращи от изтръпване на крайниците до парализа. Заболяването се счита за прогресивно, което означава, че се влошава с течение на времето, но скоростта на прогресия също е широко променлива. Причината за МС остава неизвестна, но повечето изследвания сочат за вирус или генетичен дефект.

Повече жени, отколкото мъже, и повече бели, отколкото черни, имат МС и най -често се диагностицира на възраст между 20 и 40 години. Според Националното дружество за множествена склероза, около 400 000 души имат МС в САЩ, а повече от 2 5 милиона души са засегнати по целия свят.

Ревматоиден артрит (RA)

Тази форма на артрит, за разлика от остеоартрита, има автоимунен характер. Когато имунната система на организма се атакува, се получава възпаление, което води до удебеляване на ставните обвивки, което води до болка и подуване. Ако RA не се лекува, възпалението може да стане толкова тежко, че да причини увреждане на костите или деформации. Най -често засегнатите стави са тези от:

КиткиПръстиКланиКракиГъбчета

Болките в ставите и подуването са характерните симптоми на RA, но могат да засегнат и други органи в тялото. Пациентите с RA idealica таблетки цена могат също да получат умора, обща слабост, грипоподобни симптоми, загуба на апетит, депресия, загуба на тегло, анемия и студени или изпотени ръце и крака. Разширеният RA може да направи хората с разстройство по -податливи на инфекции.

В САЩ около 1, 3 милиона души имат RA. Началото обикновено настъпва на възраст между 30 и 50 години, но дори децата могат да получат болестта – версия, известна като ювенилен ревматоиден артрит или JRA. Седемдесет процента от случаите на РА са при жени, но мъжете, които имат РА, са по -силно засегнати.

Фибромиалгия

За голяма част от медицинската общност фибромиалгията остава загадка. Той не е официално категоризиран като автоимунно състояние, но понякога се поставя в тази категория, тъй като често се среща при пациенти с други заболявания, които причиняват мускулно -скелетни симптоми, включително ревматоиден артрит и лупус, които и двете са автоимунни заболявания.

Основният симптом на фибромиалгия е хронична, широко разпространена болка в мускулите, ставите и други меки тъкани. Пациентите с фибромиалгия също имат:

Умора Проблеми със съня Депресия Тревожност

Въпреки че болката, изпитвана от пациенти с фибромиалгия, може да бъде мъчителна, лабораторните тестове обикновено се връщат без ясни аномалии. Това остави лекарите и изследователите озадачени, което доведе до теории, че фибромиалгията може да бъде причинена от нарушения на съня или че може да е резултат от намален кръвен поток. Други са предположили, че фибромиалгията е вирусно състояние, докато някои предварителни изследвания намекват за генетична причина.

Приблизително три до шест милиона души в Съединените щати имат симптоми на фибромиалгия, като повечето пациенти са жени на възраст между 20 и 50 години.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в автоимунните заболявания

Проучванията казват, че процентът на автоимунитет в САЩ се увеличава

Някои подгрупи, като юноши и мъже, са изложени на по -голям риск.

От Бет Левайн, 17 април 2020 г.

Как симптомите на цьолиакия променят живота на Сара Браун

До 14 ноември 2017 г.

Необяснима болка: Възможно ли е тези болки и умора да са автоимунно заболяване?

До 14 ноември 2017 г.

Как да спестите пари, когато имате автоимунно заболяване

Животът с автоимунно разстройство може да бъде скъп, но правилното застрахователно покритие, програми за помощ и интелигентно планиране могат да намалят разходите.

От Лейси Глоувър, 8 януари 2015 г.

Когато нашите собствени органи атакуват – мистерията на автоимунните заболявания

Джуд Смит е един от по -младите ветерани в битка, която повече американци водят срещу имунната си система.

От д -р Санджай Гупта 30 декември 2014 г.

Знаеше, че идва денят, когато сестра му ще спаси живота му

Джеймс Рабе знае от детството, че е наследил рядко заболяване, което би унищожило бъбреците му. Жените не го наследяват, затова сестра му беше неговото спасение. . .

До 3 юли 2013 г.

Здравните работници не се подготвят за Obamacare

Нашите неофициални интервюта с лекари, медицински сестри и други здравни работници показват, че те не обръщат внимание на големите промени, които наближават. . .

До 1 юли 2013 г.

Не всички аспирини са подобни

Аспиринът може да ви спаси живота, но начина, по който го приемате, има значение.

До 24 юни 2013 г.

Здравословният живот зависи от това къде живеете

Здравните послания, които чуваме ежедневно относно диетата и упражненията, заемат второ място в развиващия се свят.

До 19 февруари 2013 г.

Трябва ли да се страхувате от петък 13 -ти?

т/к

До 12 март 2012 г. “

Thinkstock

Когато става въпрос за „редовен“, наистина няма стандарт. Определението за нормални движения на червата се различава от човек на човек.

Но независимо дали посещавате банята три пъти на ден или три пъти седмично, симптомите на запек обикновено са еднакви за всички. Ако нямате толкова изхождания, колкото обикновено, или ако изпражненията ви са твърди, сухи или болезнени, вероятно изпитвате пристъп на запек.

За щастие, състоянието рядко е признак на сериозно заболяване и обикновено може да бъде изчистено без драстични мерки. Всъщност има няколко домашни средства за запек, които могат да помогнат за облекчаване на дискомфорта.

Докато признаците, придружаващи запек, като коремна болка, кървави изпражнения или неочаквано отслабване, трябва да бъдат обърнати на вниманието на лекаря, за обикновени пристъпи на запек тези лекарства за запек без лекарства могат просто да свършат работа.

Рибено масло

Смята се, че омега-3 мастните киселини играят роля в голям брой телесни функции, включително храносмилането. Някои проучвания показват, че омега-3 могат да бъдат полезни за справяне със симптомите на болестта на Crohn и улцерозен колит, които включват запек.

Рибеното масло, получено от диета или под формата на добавка, е богат източник на тези мастни киселини. По-специално, студеноводните риби като сьомга, скумрия, камбала, сардини, риба тон и херинга съдържат ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA). Добавките от рибено масло също съдържат EPA и DHA.

Както при всички хранителни добавки, добавките с рибено масло трябва да се приемат с повишено внимание. Високите дози на омега-3 мастни киселини могат да увеличат риска от кървене, така че е особено важно хората, които получават синини лесно или имат нарушения на кървенето, да бъдат внимателни, когато използват това домашно лекарство за запек. Лекарствата за разреждане на кръвта също излагат хората на риск по същата причина. В допълнение към лекарствата за разреждане на кръвта, диабет и холестерол, някои стероиди и нестероидни противовъзпалителни средства могат да предизвикат възможни нежелани реакции, когато се комбинират с омега-3 мастни киселини, като тези, открити в рибеното масло.

Друг недостатък на използването на това лекарство за запек е, че рибеното масло може да причини газове и подуване на корема, а в някои случаи и диария. И е важно да знаете източника на рибеното масло, преди да го използвате като средство за запек, тъй като някои риби могат да съдържат тежки метали като живак и други замърсители.

Рициново масло

Рициновото масло е жълтеникава течност, която може да се използва като домашно средство за запек поради своето слабително свойство. Едно проучване в Нигерия установи, че оралното рициново масло помага на децата с хроничен запек да движат червата си. Предимство на рициновото масло за запек е, че действа бързо.

По същата причина обаче рициновото масло трябва да се прилага внимателно като средство за запек. Не трябва да се приема преди лягане, поради бързите си ефекти. Друг недостатък на това лекарство за запек е, че има лош вкус, затова се препоръчва рициновото масло да се охлади и да се смеси с подсладител като портокалов сок. Рициновото масло обикновено се счита за безопасно, но може да доведе до предозиране, ако се приема в големи количества.

Фибри

Едно от най -известните домашни средства за запек са фибрите. Препоръчителната доза – 20 до 35 грама на ден – може да се намери в плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. Фибрите също са удобно средство за запек, тъй като повечето хора вече имат тези продукти в домовете си. Могат да се използват и добавки от влакна като псилиум (Metamucil) или метилцелулоза (Citrucel).

Единственият недостатък на използването на фибри като домашно средство за запек е, че той всъщност може да влоши запека, ако не пиете много вода с него. За да помогне на фибрите да облекчат запека, те се нуждаят от течности, които да му помогнат да се придвижи през храносмилателната система. Фибрите, получени от добавки, трябва да се приемат с вода, за да се избегне влошаване на запека.

Билки

Билколечението е една от най -старите форми на лечение на запек – много култури по света са използвали билки за лечение на запек в продължение на хиляди години. Тази изпитана и вярна терапия за запек обикновено се разделя на две категории: образуващи насипно състояние и стимулиращи лаксативи.

Често използваните масово образуващи билкови лаксативи включват ленено семе, сминдух и ечемик. Ако изберете ленено семе като средство за запек, трябва да запомните, че лененото масло се различава от действителните ленени семена, които се предлагат като цели или натрошени семена; лененото масло не е лек за запек. Стимулиращите билки за запек включват сена, Cascara segrada и алое.

Една от причините да помислите два пъти преди да използвате билки за запек е, че стимулиращите лаксативи, особено алое, могат да причинят спазми. Билкарите обикновено препоръчват по -малко мощен стимулант като сена, преди да предложат алое. Наред със страничните ефекти, билковите терапии за запек могат потенциално да взаимодействат с лекарства и добавки. Винаги говорете с квалифициран лекар, преди да приемате билки.

Пробиотици

Пробиотиците са бактериите в червата ни, които подпомагат храносмилането. Примери за пробиотици са Lactobacillus, Bifidobacterium и Sacchromyces boulardi и те се предлагат под формата на добавки и някои храни, като кисело мляко. Някои проучвания показват, че пробиотиците са ефективно лекарство за лечение на запек без лекарства. Подобно на фибрите, пробиотиците са относително лесен домашен лек за запек, защото се предлагат в храни, които много семейства вече имат в хладилника.

Журито обаче все още не приема пробиотици за запек. Наскоро полски изследователи проведоха систематичен преглед на изпитванията за ефекта на пробиотиците върху запека и стигнаха до заключението, че все още няма достатъчно силни доказателства в подкрепа на препоръката им.

Абонирайте се за нашия бюлетин за храносмилателно здраве!

Най -новото в здравето на храносмилането

Връзката между вашия чревен микробиом и вашето здраве

Научете за тази нововъзникваща област на изследване и какви стъпки можете да предприемете, за да поддържате микробиома на червата си балансиран.

От Ерика Патино 10 юни 2020 г.

9 признака на нездравословно черво – и какво можете да направите за това

След като определите какво да търсите, можете да съставите план, за да върнете червата си в правилната посока.

От Ерика Патино 10 юни 2020 г.

Новите насоки казват, че пробиотиците не се препоръчват при повечето храносмилателни състояния

В новите насоки Американската гастроентерологична асоциация казва, че няма солидни доказателства, че пробиотиците могат да лекуват състояния като болестта на Crohn. . .

От Лиза Рапапорт, 10 юни 2020 г.

Излагането на токсични химикали в младостта е свързано с цьолиакия, показва едно малко проучване

Така наречените разрушаващи ендокринната система химикали, които се намират в продукти като пестициди, незалепваща готварска посуда и огнезащитни средства, използвани за дрехи и тапицерии. . .

От Лиза Рапапорт, 21 май 2020 г.

Фекалната трансплантация може да помогне на някои заразени с резистентни на антибиотици бактерии

Експертите предупреждават, че са необходими повече изследвания, за да се провери ефикасността на този алтернативен подход към грижите.

От Линда Трасибул 20 май 2020 г.

8 начина пробиотици могат да подобрят храносмилателното здраве

Пробиотичните храни и добавки могат да помогнат за облекчаване на редица храносмилателни проблеми. Разберете какво е чудесно за тази „добра бактерия. ”

От Ерика Патино, 12 май 2020 г.

Може ли ябълковият оцет да помогне за лечение на болестта на Crohn?

Няма доказателства за някакъв терапевтичен ефект върху IBD при хората, но на теория ябълковият оцет може да бъде полезен.

От Куин Филипс, 21 януари 2020 г.

Zantac е изтеглен от рафтовете на аптеките заради канцерогенни страхове

Въпреки че лекарствата, съдържащи ранитидин, не са изтеглени, магазините предприемат действия поради голямо внимание. Разберете дали трябва да продължите. . .

От Беки Апхам, 3 октомври 2019 г.

7 съвета за пътуване с възпалително заболяване на червата

От Тина Асуани Омпракаш, 30 август 2019 г.

Уикенд Дълго оттегляне от IBD ми помогна да притежавам моя Crohn’s

Блогърът на Everyday Health Тина Асуани Омпракаш описва опита си по време на уикенд за жени, живеещи с IBD.

От Тина Асуани Омпракаш, 23 август 2019 г. “

Thinkstock

Повече от 1 милион души в САЩ умират от сърдечно -съдови заболявания всяка година, което го прави водеща причина за смърт.